// Ik ben een herstellende fitness junkie - Personal Switch

Ik ben een herstellende fitness junkie

Ik ben een herstellende fitness junkie

Heel mijn leven staat in het teken van sporten, trainen en gezondheid.

Als ik in de studio loop dan vragen ze zich wel eens af wat ikzelf nu nog aan het doen ben en hoe ik mezelf fit hou.

Begin jaren 90 had ik de zoveelste knie operatie gehad en mijn (werk)omgeving vond het nu wel eens verstandig om eens over een andere sport na te gaan denken.

Mijn hele leven voetbalde ik al en het was niet zo eenvoudig om deze sport achter me te laten, terwijl ik verstandelijk ook wel kon nagaan dat het beter zou zijn om iets anders te gaan doen.

Mijn zwager trainde toen 5 à 6 keer per week in de gym en aangezien ik toch wat revalidatietraining moest doen voor de knie, bood hij me aan om in ieder geval een maand zijn trainingen vol te houden.

Je snapt natuurlijk wel dat ik die bewuste periode elk spiertje in mijn lichaam voelde samentrekken en dat ik wel een paar minuten nodig had om soepel te gaan lopen als ik even had gezeten.

Maar… ik kreeg er lol in en uiteindelijk begon het werkelijk een deel van mijn leven te worden. 15+ kilogram later (4/5 jaar tijd) werd ik in mijn spaarzame vrije tijd fitness instructeur en begeleidde daar de klanten.

Deze intensieve trainingsperiode heeft zo’n 8 jaar geduurd, inclusief de meest ultieme fitness kleding gedragen, voor de kenners onder ons, ‘Gorilla Wear’….

De laatste jaren (en ook weer zo’n 15+ kg minder in gewicht) train ik veel minder en zoek naar een goede balans tussen voeding, training en herstel.

Eigenlijk zie ik mezelf als mijn ideale klant. Ook ik ben bezig met het verder uitbouwen van het concept, mijn werkuren zijn niet van 09.00 – 17.00 uur en zal goed moeten kijken wanneer ik mijn eigen trainingen inplan.

Mijn weekschema is echt heel random, precies zoals ik zelf ook ben. Maar ik voel me daar lekker bij en zal altijd op een bepaalde manier mijn fysieke trainingen doen. ‘Practice what you preach’ is echt bij mij van toepassing, omdat miha bodytec en vasten een deel uitmaken van mijn leven. Alleen een echte wekelijkse structuur ontbreekt.

Een globaal schema:

  1. Van maandag tot en met vrijdag pas ik de 16/8 regel toe (16 uur vasten / 8 uur maximaal 3 maaltijden). Zelf een gehele vastendag op maandag kan deel uitmaken van de week.
  2. Variatie in ontbijt en lunch, van smoothie tot havermout tot kwark met fruit tot lekker volkoren brood met een gekookt ei.
  3. Vegan tot vrijdagavond, dus veelal plantaardig, geen vlees.
  4. Elke dag minimaal 45 minuten wandelen.
  5. Minimaal 2x per week hardlopen, waarvan 1x een intensieve interval.
  6. Miha bodytec training, meestal in de daluren als niemand er is ;-)…

Ik doe echt wat werkt voor mij. De manier zoals ik mijn fysieke trainingen inplan, mijn voeding neem en mijn rust pak, zo is ook het concept wat wij hebben opgezet en waar wij als Personal Switch jou in willen ondersteunen en adviseren. Bodyteccen en op een bepaalde manier vasten moet een ‘way of life’ voor je worden.

De eerste stap is het aangaan van onze 12 weken PS Personal Reset Programma. Dit geeft je de tools, de kennis én het resultaat om het uiteindelijk te integreren in je dagelijkse leven, zodat je fysiek, mentaal en emotioneel jezelf kan ontplooien om alles uit je leven te halen.

Om alvast kennis te maken met ons hebben we een workshop georganiseerd aanstaande woensdag 24 oktober om 19.00 uur. Wil je precies weten hoe ons concept eruit ziet? Stuur even een email naar mij persoonlijk: richard@personalswitch.nl of meld jezelf aan op de website: https://personalswitch.nl/personal-switch-workshop

Ik hoop je te zien in onze studio aan het Stationsplein 37 in Zutphen.

Grtz

Richard van Beek

Over de schrijver
Richard van Beek is oprichter van het Personal Switch concept en performance coach van (inter)nationale topsporters (profvoetbal). Als creator van Personal Switch hou ik mij vooral bezig met het inhoudelijke trainingsconcept en het intern opleiden van alle coaches. Als gedreven coach blijf ik op zoek naar de mix tussen inspanning, ontspanning en wat voeding met je lichaam (niet) doet. Persoonlijke aandacht naar onze klanten met de eerste vraag 'waar kunnen we jou mee helpen' is in onze ogen de enige manier om goed contact te krijgen én te houden over hoe wij ons concept zien en willen aanbieden. Daar hoort een fysieke trainingslocatie bij. Naast een passie voor vitaliteit is hij ook gek op een rondje hardlopen, voetbal en het strand. Zijn levensmotto is: 'Als je anders kijkt naar de wereld om je heen, zal je zien dat de wereld verandert.'