//Sportvasten - Personal Switch Nederland
Sportvasten is bedoelt als trainingsmethode en geen dieet. Vergelijk het met een trainingskamp. Je zit in een protocol, je krijgt een cardio trainingsschema, waar jij je 10 dagen aan moet houden.

Sportvasten, wat is het nu precies?

Quick Fix? Hype? Of...

Ons antwoord vind je hier 
Het kan zijn dat vasten een negatief beeld oproept bij jou. Niet eten is per definitie niet gezond. Om te overleven hebben we juist voeding nodig. Toch moeten we anders kijken naar 'niet eten' of 'vasten'. Het kan op bepaalde momenten ook juist de nodige rust geven voor bijvoorbeeld je darmen, of om er achter te komen dat je bepaalde voedingsstoffen eigenlijk niet goed kan verdragen. En zelfs het ervaren van dat je een oneindige voorraad aan opgeslagen energie hebt in de vorm van vetten. 


Bovenstaande situaties kun je vaak ervaren met vasten. Het gevoel van dat je altijd maar moet eten, is helemaal niet nodig en eigenlijk ook niet zinvol. Het voedt namelijk een systeem (namelijk je glucoseverbranding) die eigenlijk alleen maar goed actief moet zijn bij hogere activiteit (dus sporten in deze tijd, heel vroeger was het vechten, vluchten of jagen). Het is primair bedoelt voor een directe verbranding. Met andere woorden, er is geen zuurstof voor nodig (geen tijd voor).

Wat een mooie ervaring, zowel sportief als resultaat, om dit samen te doen. Super enthousiast!
Sportvasten ervaringen van Personal Switch
Paulien en Erik Diseraad
Het is eigenlijk heel vreemd hoe goed je je kan voelen tijdens de vastendagen. Aanrader!
Een mooie sportvasten ervaring via Personal Switch
Fokelies Jacobs
De persoonlijke coaching is écht heel belangrijk en fijn dat de PS coaches weten waar ze het over hebben. Top!
Weer een mooie sportvasten ervaring via Personal Switch
Debby Ayele
Sportvasten is bedoelt als trainingsmethode en geen dieet. Vergelijk het met een trainingskamp. Je zit in een protocol, je krijgt een cardio trainingsschema, waar jij je 10 dagen aan moet houden. In deze 10 dagen gaan we proberen middels sporten (elke dag maximaal 30 minuten cardio) en afbouwen in voeding tot aan maximaal 3 dagen vasten om de voorraad glucose uit te putten (dus je directe brandstof), waardoor het lichaam zal schakelen (switchen) naar een andere energiebron.


Deze energiebron zullen de energierijke vetten zijn die iedereen voldoende heeft. Het (oer)schakelmechanisme wordt beter geactiveerd en zal verstorende processen weer beter laten verlopen. Zie het als een 'reset' op dat mechanisme. Eigenlijk heel iets natuurlijks, echter onze consumptiemaatschappij heeft dat bij veel mensen verstoord, met alle gevolgen die daarbij horen. In een aantal podcast series die wij samen hebben gedaan met Remco Verkaik (ontwikkelaar van deze sportvastenmethode) kun je nog eens rustig beluisteren hoe het sportvastenmechanisme werkt.  

Voordelen van het sportvastenprogramma

na sportvasten heb je verbeterde sportprestaties

Betere sportprestaties

Door een dominantere vetverbranding heb je de directe suikerverbranding over voor je intensievere sportprestaties waardoor prestaties verbeteren.
Onze focus met onze PS sportvastenprogramma's is om jouw eigen voorraad van energiezuinige vetten aan te spreken.

Vermindert vetmassa

Onze focus met onze PS sportvastenprogramma's is om jouw eigen voorraad van energiezuinige vetten aan te spreken.  

tijdens sportvasten heb je je eigen persoonlijke coach

Persoonlijk

Bij sportvasten krijg jij altijd je eigen sportvasten coach toegewezen.


stofwisseling na sportvasten verhoogd

Verhoging stofwisseling

Het dominantere verbruik van vetten voor je energie, geeft een duidelijke verhoging van je energie.


sportvasten geeft een duidelijke versterking van het immuunsysteem

Versterking immuunsysteem

Veel processen krijgen even 'rust' wat zorgt voor een versterking van je immuunsysteem, dus beter bestand tegen griep en andere virussen.na het sportvasten is er geen jojo effect

Doorbreekt 'jojo effect'

Sportvasten is een methode waardoor de stofwisseling verhoogd wordt, mede door de dominante vetverbranding, waardoor een jojo effect uitblijft.

De Vitaal door Schaarste Podcast

Richard van Beek en Remco Verkaik geven in de Vitaal door Schaarste Podcast wekelijks antwoord op vragen over sportvasten, sportprestaties, lifestyle programma's, afvallen, ketose en andere punten die belangrijk zijn voor het (sport)vasten in het algemeen. Beluister de podcast op deze pagina.


null null 


Ervaar de kracht van sporten en vasten

In onze PS studio's bieden wij je een compleet sportvasten programma inclusief voorbereiding en natraject van 12 weken.


Bij Personal Switch krijg je een sportvastencoach toegewezen

€ 97,00

€ 0,-

Sportvasten intake

  • Korte anamnese inclusief geschiktheidstest
  • Uitleg 12 weken programma
  • InBody meting
  • Fietstest 

                                       

Veel gestelde vragen over sportvasten

Moet je elke dag sporten tijdens het sportvasten

Ja, je moet maximaal 30 minuten cardiotraining doen tijdens de sportvasten 10-daagse. In overleg kan op opbouwdag 1 gekozen worden voor een hersteltraining.

Moet ik bij Personal Switch sporten om het sportvasten te doen?

Dat hoeft niet, mag wel. De coaching en de tussenmetingen worden wel in de dichtsbijzijnde studio afgesproken

Kan ik ook alleen de 10-daagse sportvasten doen, of moet ik het 12 weken programma verplicht doen?

Er is een reden voor een 12 weken programma. Een fase van voorbereiding zal nodig zijn om te wennen aan de trainingen en aan periodiek vasten als je dat nog niet gewend bent.

Mag ik sportvasten als ik medicijnen gebruik?

Tijdens de anamnese (de sportvasten intake) komen we vanzelf op dit punt. Het kan zeker, echter zal de huisarts akkoord moeten geven of je mag sportvasten. Benodigde papieren hebben wij op voorraad.