// Richard van Beek | De Persoon achter Personal Switch - Personal Switch

Richard van Beek | De Persoon achter Personal Switch

Richard van Beek | De Persoon achter Personal Switch

Je tweede leven begint op het moment dat je je realiseert dat je er maar één hebt.

Mijn tweede leven begint op mijn 30ste levensjaar. Ik ging weer terug naar school, omdat ik eindelijk zeker wist wat ik met de rest van mijn leven wilde gaan doen. Voorzichtig begonnen met een opleiding voor sportmasseur en later zelfs weer fulltime naar school. Alles op het gebied van inspanning, anatomie, fysiologie, bewegingsleer, revalidatie, voetbalconditie nam ik als een spons in mij op.

Ik heb zelf enorm veel tijd, energie en geld gestoken in mijn eigen opleidingstraject. Stages lopen bij grote sportfysiopraktijken, zelf afspraken gemaakt bij de ‘snijzalen’, het bijwonen van operaties, noem het maar op. Alles doen om zoveel mogelijk kennis te verkrijgen. Toen besefte ik pas dat naar school gaan en nieuwe opleidingen volgen alleen maar meer energie opleverde. Dat had ik in mijn middelbareschooltijd niet echt gehad, zeg maar… echt niet ?.

In 2000 startte ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen sporttherapie praktijk met als toevoeging mezelf extern verhuren als sporttherapeut aan het betaalde voetbal. In 2001 gestart bij Go Ahead Eagles om vervolgens via NAC Breda, Al Jazira, De Graafschap en Heracles Almelo in juni 2017 te stoppen in het betaald voetbal.

In 2009 en 2010 kwam ik in aanraking met 2 nieuwe trainingsmethodes, namelijk EMS-training en het sportvasten. Deze trainingsmethodes waren innovatief en in mijn ogen perfect geschikt voor een trainingsconcept in een nieuw op te zetten sportstudiomodel (wat ik eigenlijk ook héél graag wilde met mijn vrouw).

In september 2011 startte ik samen met mijn vrouw de studio Personal Switch Winterswijk met deze nieuwe trainingsmethodes en in zes jaar tijd uitgebouwd tot een concept wat doorontwikkeld is naar een succesvol studiomodel, die 7 dagen per week open is en wekelijks zo’n 200 trainingen aanbiedt op het gebied van EMS-training en sportvasten.

Over de schrijver
Richard van Beek is oprichter van het Personal Switch concept en performance coach van (inter)nationale topsporters (profvoetbal). Als creator van Personal Switch hou ik mij vooral bezig met het inhoudelijke trainingsconcept en het intern opleiden van alle coaches. Als gedreven coach blijf ik op zoek naar de mix tussen inspanning, ontspanning en wat voeding met je lichaam (niet) doet. Persoonlijke aandacht naar onze klanten met de eerste vraag 'waar kunnen we jou mee helpen' is in onze ogen de enige manier om goed contact te krijgen én te houden over hoe wij ons concept zien en willen aanbieden. Daar hoort een fysieke trainingslocatie bij. Naast een passie voor vitaliteit is hij ook gek op een rondje hardlopen, voetbal en het strand. Zijn levensmotto is: 'Als je anders kijkt naar de wereld om je heen, zal je zien dat de wereld verandert.'